ДЕТСКИ ИГРАЧКИ

ДЕТСКИ ИГРАЧКИ на ТОП ЦЕНИ от KoKoKids.BG

Не е нужно време, за да купуваме и подаряваме подаръци. Особено щом става дума за най-малките - нашите деца. Ако и вие харесвате да се забавлявате заедно с малчуганите си, то навярно обичате и без повод да им подарявате детски играчки.

По всяко време възрастните избират и купуват играчки за деца. Неслучайно те са оценявани за най-високо ценена стока и не само поради изгодните детски играчки цени, но и заради детски играчки разнообразие.

На пръв поглед сегашното изобилие премахва всички проблеми с придобиването на забавни играчки, но всъщност проблемът с избора вече е много труден. Колко правилно да се движите в този безкраен сорт? Как да изберете правилната и полезна играчка?

Нормалното развитие на детето, формирането на неговия вътрешен свят е немислимо без игра и следователно - без играчка. Те са за детето средата, която позволява да изследват околния свят, да създават и реализират творчески способности, да изразяват чувствата си, да се учат да общуват и да познават себе си.

Как обикновено избирате детски играчки от цялото многообразие?

Това е доста спонтанен процес. Или детето харесва нещо в магазина, или възрастните избират следващия подарък за бебето в съответствие с външния вид, размера и цената.

Липсата на ориентировъчни стойности на пазара на играчки води до тяхното неконтролирано производство, несистематични доставки и безсмислено потребление. При избора на детска играчка е важно да се има предвид не само привлекателният външен вид и санитарните и хигиенните свойства, но и възможният психологически ефект. Нейното значение за развитието на детето. Разбира се, такава оценка може да се направи само въз основа на обективни и научно обосновани критерии.

Функционални характеристики на играчките

На първо място, трябва да подчертаем, че развитието на детето се случва в различни дейности. Неговата независима и смислена дейност, под каквато и да е форма е най-важният резултат от развитието. В края на краищата осъзнаването на един човек за света около него се осъществява, преди всичко, в действие. Ето защо основната функция на играчката е да активира детската дейност и развитието на новите ѝ форми.

Развитието и образователният ефект на играчките се определя главно от естеството на играта и връзката със задачите на развитието. Този аспект трябва да се разбира ясно при избора на играчки. Предпочитайки някоя от тях, възрастните трябва незабавно да си представят, че детето прави това, което го привлича най-много. Това в бъдеще може да е неговата професия, бизнес, живот.

Главно детски играчки разнообразие се разделя на две големи групи:

В първия вариант може да комбинирате всичко, което допринася за социалното и емоционалното развитие.

Втората група включва играчки, които насърчават развитието на интелектуални когнитивни и двигателни способности, Това са всички видове кубчета, конструктори, пъзели, мозайки, лото и домино. Това разделение е много удобно, защото позволява да се определи за всяка възраст основната линия на развитие и съответната дейност.

Така например, за деца от 1 до 3 години водещата дейност е предметната дейност, в която детето научава различни действия с обекти. То се учи да обвърже формата, размера и местоположението на отделните части. Следователно, децата от една до три години се занимават предимно с играчки от втората група. И в предучилищна възраст (от 3 до 6 години) водещата дейност е ролева игра, а тук не може без играчките на първата група.

В допълнение към вече споменатите две линии на развитие, има и трета. Това е физическото развитие и възпитание на детето. Задачата за укрепване на здравето и формирането на определени физически качества (сила, издръжливост, гъвкавост, точност) е един от най-важните аспекти на възпитанието. Разбира се, този аспект на развитието на детето е въплътен в различни специални помощни средства за игра и включва използването на други средства - топки, обръчи, прескачане на въжета, щифтове.

Тази серия играчки подчертава потенциалната възможност у детето. Ето, защо изборът за забавление за вашия син или дъщеря, трябва да се прави, чрез насърчаване развитието на различни сфери от живота му.

Критерии за подбор на детски играчки

  1. Простота и достъпност – всяка една играчка трябва да е съобразена с възрастта на детето. Няма как дете под 3 годинки да сглоби конструктор като за дете в трети клас. И обратното една плюшена играчка няма да достави умствено или физическо развитие на дете, за чиято възраст не е предвидена.
  2. Стимулиране на активните действия. "Полезността" на играчките далеч не е единственият критерий за оценка. В него, като че ли, интересите и задачите се пресичат. Така детските играчки трябва да донесат радост и удоволствие на детето, да стимулират детската дейност, да насърчават развитието. Детската играчка трябва да отговаря на интересите на детето, да задоволява нуждите му, да бъде привлекателна.
  3. Насърчаване на независимостта - детските действия трябва да бъдат независими. Играчката може да се разглежда като специален предмет, позволяващ на малчугана да се чувства самостоятелен. Той трябва да бъде подкрепа за независими действия на децата, да помогне да усети своята компетентност и автономия. Възможността или невъзможността за самостоятелно действие зависи от някои незначителни и незабележими подробности. Детските играчки следва да улесняват самостоятелното формулиране и разрешаване на все по-сложни задачи. Наличието не само на "загадки", но и на подбуди, ще предизвика интерес и желание за действие.
  4. Етика, естетика, култура към социалните характеристики на играта е преди всичко етичният аспект, който е най-тясно свързан с образователната функция. Играчката трябва винаги, да предизвика добри, хуманни чувства. И, разбира се е важно да се оценят техническите качества на играчките. Силата и безопасността излизат на преден план тук .Това са най-често срещаните изисквания, които трябва да се имат предвид при избора на играчка за дете. Предмет на специално внимание са някои пирамиди, кубчета, коли, кукли и други видове забавления за деца. С тях детето разкрива възможностите и способностите си.

Не се колебайте да купите и играчки от всяка различна група. Децата имат нужда от всестранно развитие, не само от израстване в един аспект. Детските играчки предлагат неограничени такива възможности!

Покажи:
Сортирай по:

Cry Babies Magic Tears Плачеща мини кукла със сълзи

Cry Babies Magic Tears Плачеща мини кукла със сълзиCryBabies Magic Tears са новите мини бебета, коит..

22.88лв.

L.O.L. SURRISE Pearl Surprise Розова чантичка ОРИГИНАЛ

L.O.L. SURPRISE Pearl Surprise Розова чантичка ОРИГИНАЛ!Невероятни изненади се крият в розовата..

63.90лв.

L.O.L. SURRISE Pearl Surprise Тюркоазена чантичка ОРИГИНАЛ

L.O.L. SURPRISE Pearl Surprise Тюркоазена чантичка ОРИГИНАЛ!Невероятни изненади се крият в тюрк..

63.90лв.

L.O.L. Surprise Блестящи татуйровки

L.O.L. Surprise Блестящи татуйровкиНай-страхотните и блестящи татуйровки за всички почитатели на люб..

11.90лв.

L.O.L. Surprise Направи си гривна

L.O.L. Surprise Направи си гривнаХей, видяхте ли страхотните гривни L.O.L. Surprise?Можеш да направи..

11.90лв.

L.O.L. Surprise Блестящи стикери

L.O.L. Surprise Блестящи стикериСтрахотни, блестящи стикери за украса с любимите кукли LOL Surprise!..

8.90лв.

ZANZOON Интерактивна игра Устата

ZANZOON Интерактивна игра УстатаПриеми предизвикателството и се включи в забавната игра "Устата"!"Ус..

39.50лв.

LOL Super Surprise The Secret in 3D

LOL Super Surprise The Secret in 3D!LOL Super Surprise The Secret in 3D са куклички за колекцио..

9.99лв.

LOL Surprise Lil Sisters Eye Spy Кукла изненада

LOL Surprise Lil Sisters Eye Spy Кукла изненада LOL Surprise Lil Sisters са куклички за колекционир..

5.99лв.

LOL Surprise Hair Goals Color кукла изненада

LOL Surprise Hair Goals Color кукла изненада Открийте изненадите, които се крият в капсула с формата..

19.99лв.

LOL Surprise Ice Cream Кукла изненада

LOL Surprise Ice Cream Кукла изненадаКукла изненда LOL Surprise този път в опаковка сладолед!Съберет..

5.99лв.

Комплект фигурки Shimmer and Shine 8 броя

Комплект фигурки Shimmer and Shine 8 брояЛюбимите героини от филмчето "Искрица и Сияйница" Чуде..

11.00лв.

LOL Surprise Under Wraps Color Кукла изненада

LOL Surprise Under Wraps Color Кукла изненадаЛюбимите кукли изненада в разноцветни капсули за още по..

7.99лв.

LOL Surprise Eye Spy Кукла изненада

LOL Surprise Eye Spy Кукла изненадаЛюбимите кукли изненада в разноцветни капсули за още повече забав..

6.99лв.

Кукла Shopkins

Кукла ShopkinsЛюбимите куклички на всички момиченца с разноцветни коси и шарени дрешки.Асортимент - ..

4.00лв.

LOL Surprise Чанта за оцветяване

LOL Surprise Чанта за оцветяванеЗа най-големите почитателки на LOL Surprise!Страхотни чантички с кар..

4.99лв.