В динамичното ни ежедневие, съчетано със заседналият начин на живот, често пренебрегваме една важна подробност – правилното развитие и израстване на нашите деца.

 

Този важен аспект е насочен към физическото развитие. Добре известен факт е, че в страните от третия свят, като Конго, където децата често са гладни, детето започва да ходи, средно на 9 месеца, в сравнение с много по-проспериращи страни като Швеция - където това се случва на  12-14 месеца. С други думи, родителите, които прекалено охраняват и се грижат за децата си, понякога им правят лоша услуга, ограничавайки и забавяйки естествения ход на развитие на малък човек.

 

детски ролкови кънки цена

Поради тази причина производителите на детски играчки за движение създадоха ролкови кънки. Тези детски кънки дават възможност на всяко дете да расте и да се развива правилно, движейки се. Тези кънки цена могат да се намерят в нашия магазин и са достъпни за всеки.

 

Детските ройлери са преди всичко спортно оборудване и следователно трябва да бъдат с високо качество. В нашия магазин ще откриете ролери цена от известни марки, специализирани в производството на такива.

 

Ролерите – една от спортните дейности, която позволява лесна игра и любов на детето и в същото време развитие на вестибуларния апарат. С ролери, всяко здраво дете може да укрепва мускулите и да стимулира растежа си сред чист въздух.

 

Защо да заложите на детски ролери от известен производител?

 

Първо, тези производители не използват материали, забранени при производството на стоки за деца, което означава, че продуктите им са безопасни за младите скейтъри. На второ място снабдени са с модерни "дишащи" материали и се използват в производството, така че вашето дете ще може да се движи удобно в такива ройлери за дълго време. Трето, благодарение на висококачествения монтаж такива модели няма да служат за един сезон и може да сте сигурни в надеждността на инвентара.

 

Какви модели детски ролери се предлагат на пазара?

 

Детските ролери са оборудвани със система за преоразмеряване. Разширяващите се каишки са предназначени за деца до определена възраст и това трябва да бъде съобразено като правило при избора им. За по-големи деца се предлагат ролки без система за преоразмеряване.

 

Основният въпрос, който се върти около ролкови кънки е: на колко години може детето да кара?

 

Лекарите препоръчват - не по-рано от 3-4 години. Факт е, че преди тази възраст детето все още не е формирало напълно ставите и сухожилията си и съществува риск от нараняване. Важно е и изборът на правилния размер, за да не се стигне до плоски стъпала.

 

Ролковите кънки за деца имат редица разлики от моделите за възрастни. Първо, краката на децата не са толкова оформени като възрастните, с разделяне на мъжки и женски, затова не са много удобни за възрастни, дори ако размерът им позволява. На второ място, всички те са или плъзгащи, или имат различен начин да компенсират растежа на краката на детето. И този механизъм не е толкова прост, колкото изглежда. Факт е, че при каране на кънки - основното натискане пада на петата и се предава назад.

 

Децата трябва непременно да се возят с детски кънки, използвайки допълнителна защита. Последната включва комплекти: ролкови кънки, наколенки, налакътници и каска.

 

Структура на ролкови кънки

 

Много важен момент в избора на детски кънки е производителят. В нашият магазин ще откриете само доказани и известни производители на детски ролкови кънки цени за всеки джоб. По принцип нашият съвет е да харчите пари за качествен продукт с гаранция и история. Освен това инвентаризацията се избира за 2-3 години. Между другото, един от начините да се спестят пари от ролкови кънки е да се купят в не-сезон и да се избере модел от миналата година. Валяците от последните три години на производство се различават само по цвят и незначителни детайли (най-вече от дизайн), но ако избирате точния размер, ще спестите до 20-30% от цената.

 

Изборът на ролкови кънки не е лесно упражнение. За начало може да вземете размер на обувка, малко по-голям от този на стъпалото и да обуете по-плътен чорап. Имайте предвид обаче, че разликата в размера не бива да е повече от 0.05 см.

 

Спортните чорапи са по-удобни от обикновените памучни чорапи, но ако нямате такива, отново може да ги купите в същия магазин, където избирате кънки.

 

Децата често сами не могат да обяснят усещането си в обувката, затова е важно да им помогнете. Това може да стане като напъхате показалец в частта от кънките, където е петата и с пръста на другата ръка да натиснете към пръстите на обутото краче. Ако "бомбето" хлътва много, а там, където се намира пръстът ви има достатъчно свободно място, то значи този номер е прекалено голям. Прекалено големият размер детски кънки може не само да доведе до контузия, но и да стопира възможността за каране на детето. Това се дължи на факта, че голямата и тежка кънка не позволява на малчугана да пази равновесие. По сходен начин стоят нещата и с малкия размер ролкови кънки.

 

Не се осланяйте единствено на идеята да затягате детските кънки с колани и връзки. Размерът и изборът им са ваша задача, с която трябва да се справите.

 

Страхотно, ако може да опитате няколко различни двойки ролкови кънки, помолете детето да избере най-удобният модел. Обикновено в реален магазин може да карате пет до десет минути. Не пропускайте тази възможност, детето ще може по-добре да усеща удобството, а родителят да оцени инвестицията, която е направил. Вече и в онлайн магазините за детски ролери и ролкови кънки може да се направи справка, както с размер, така и с модели кънки цена и прочее.

 

Как да изберете подходящите за вашето дете ройлери?

 

Нещата са доста сходни както и при избора на ролкови кънки. На първо място, ролерите трябва да бъдат удобни, но за съжаление детето невинаги знае дали, такива са му удобни, особено ако за първи път пробва такива. Има няколко нюанса, на които трябва да обърнете внимание при избора на детски ролери, за да се движи удобно детето ви:

 

Ролковите обувки трябва да пасват плътно. В закопчано състояние на краката на детето трябва да бъдат добре фиксирани. Ако трябва да положите много усилия за затягане на ролките на крака, значи малчуганът е за по-малък размер или друг модел.

 

Краката и по право ходилото в ролерите не трябва да пада отстрани. Неприемливо е детското стъпало да се движи от едната страна. Първо, не е безопасно за самото дете и второ може да причини нараняване на глезена. На второ място, детето ще се чувства много неудобно да се вози и да се учи.

 

Ройлерите трябва да са колкото е възможно по-леки. Колкото по-малко е теглото на валяците, толкова по-малко енергия детето ще харчи за управлението им, особено това правило важи за най-малките скутери.

 

детски ролери цена

Голямо внимание трябва да се обърне и на системата за преоразмеряване. Важно е при смяна размера на обувката да не се променя анатомично. Много е хубаво, когато при смяна на размера се стига до върха на обувката, а не петата. В тези случаи центърът на тежестта не се изменя. И накрая, уверете се, че закопчаването е сигурно и блокира движещите се части.

 

За да изберете покупка на подходящи ролери за детето, струва си да опитате поне един чифт или да направите консултация с продавач-консултантите в онлайн магазина.

 

В нашия магазин има богат избор от детски ролери, от които може да вземете и купите онези, в които мъникът ви ще се чувства най-комфортно.

 

Детските ролери цена могат да се видят в нашия каталог и да се изберат, според правилния размер, благодарение на таблица с размерите.

 

Не се колебайте да доставите щастие на своите деца, дарявайки им възможността да се движат на колела. Помнете, по този начин те развиват много умения и се развиват правилно и хармонично!

 

Допълнителни аксесоари за кънки и ролери:

 

Каска - обикновено изработена от експедиран полистирол (вътрешен слой, пенопласт) и външен слой - поликарбонат, които имат стабилна връзка.

 

Каската има вдлъбнатина в тилната част и основната функция, която изпълнява, е да предпази тила, когато падне върху гърба или отстрани. В горната част на шлема има вентилационни отвори. Самите материали са сравнително леки (каската за деца тежи 120-160 грама), така че през лятото почти не е горещо с такава. Каските обикновено се приспособяват към 2-4 размера, като се използва пластмасов обръч с ключалка и колан със закопчалка, която се захваща под брадичката.

 

Каски за ролкови кънки са много сходни с каски за колоездене, въпреки че последните са често придружени от фенери и рефлектори и са по-скъпи.

 

Протектори - защита за коляното - по-познати като наколенки и налакътници, те представляват подложки за коляното - анатомична пластмасова чаша с мек пълнеж.

 

Те са фиксирани на крака с велкро. Ако детето кара кънки с къси панталони, защитата трябва да е добре закрепена на крака. В по-хладното време на годината е позволено да поставяте коляновите възглавници върху панталоните и да ги фиксирате само с помощта на велкро. Налакътниците са много сходни по структура на наколенките. Налакътниците изпълняват функцията на защитна от падането на страната, както и ожулване от асфалта.

 

Защита на китките - обикновено се състои от една или две по-твърди пластмасови плочи, които ограничават мобилността на китката. В случай, че детето пада напред и по-специално върху дланта, тяхната роля е да предпазват от счупване това доста крехко място. За съжаление, това не включва защита на пръстите от изкривяване или драскотини.

 

Помнете още, че: Важен момент е обучението по пързаляне с кънки. В магазина можете да научите за начините как да изберете правилния модел детски кънки и размерът ролкови кънки или ролери, подходящ за вашите деца. С опитен треньор ще успеете най-бързо и безболезнено да научите своите малчугани да се забавляват докато карат.

 

Успех на всички начинаещи!